• Compensatie Energiekosten blokverwarming

  2023-01-19

  Gezien de recente berichtgeving over de tegemoetkoming voor huishoudens met een blokaansluiting leek het ons goed u op de hoogte te stellen en eventueel te houden van de ontwikkelingen.

  Zoals u wellicht weet vallen huishoudens met een collectieve aansluiting niet onder het prijsplafond. Het kabinet heeft deze week een plan aangekondigd om voor deze groep een vergoeding te bewerkstelligen van bijna 1600 euro ter compensatie voor de hoge energieprijzen.

 • Veranderingen 2022 Energiebelasting

  2022-01-06

  Het demissionair kabinet heeft besloten om eenmalig de energiebelasting te verlagen vanwege de hoge energieprijzen. Gemiddeld betaalt een huishouden in 2022 € 5400 euro minder belasting.

  Er is een extra regeling voor de circa 800.000 huishoudens met een laag inkomen. Zij krijgen zo’n € 200 compensatie van de gemeente. Heb je een bijstandsuitkering? Dan krijg je deze compensatie automatisch.

 • Verlaging energiebelasting en extra geld voor isolatie.

  2021-10-17

  Het kabinet heeft door de stijging van de energieprijzen besloten om een extra belastingkorting op de energierekening en een verlaging van het belastingtarief op elektriciteit in 2022 toe te passen.

  Bij een gemiddeld verbruik zal dit ongeveer € 400 op jaarbasis schelen. Echter, in de praktijk zal dit bedrag per huishouden verschillen.

  Voor kwetsbare huishoudens wordt door het kabinet 150 miljoen beschikbaar gesteld om te compenseren in de hoge energierekening en/of te ondersteunen met isolatiemaatregelen voor een slecht geïsoleerde woning.